✨Zürich, Switzerland✨

Dags för ännu ett stopp på vår tågluff, bättre sent än aldrig. ÅH denna stad och detta land, tog en del av våra hjärtan från första anblicken och jag tror nog att den delen kommer stanna där för alltid. Så underbart vacker stad!!! Både jag och Matilda är 100% såld till denna stad. 
14 juni 2017, 17.10
"I skrivande stund sitter vi på tåget till Zürich och Schweiz. Det är så mysigt att bara sitta och se landskapet swisha förbi. Otroligt skönt att få sitta i ett svalt tåg och vila fötter, axlar, hud och ögon."
20.33
"Egentligen skulle vi vara framme nu men vårt tåg har gått sönder, så vi har stått still i 1,5h. Vi lär vara framme sent." 
22.30
"Japp detta backpacker life, just nu är det som bäst alltså. Sitter och pustar ut efter att ha varit tvungen att byta tåg i Mullhouse efter fyra timmar av kaos. Vi var påväg att hoppa på fel tåg när vi bara följde strömmen, men vi hann springa till det rätta till slut. Kaos. Nu sitter vi förhoppningsvis på rätt tåg och ingen vet när vi är framme eller vad vi gör när vi kommer fram. Yolo eller något." 
15 juni, 22.26 
"Hur gick det då till slut för oss igår? Vi hoppade på ett nytt tåg, hinner sova ca 1 timme innan jag blir väckt av en kille som frågar oss, "visst skulle ni till Zürich?". (Killen på bilden här en bit ovanför.) Visade sig att vi var tvungen att byta tåg igen pågrund av kaos, men det skulle vi inte förstått för de sa aldrig något på engelska. Iallafall, finaste ängeln som hjälpte oss. Vi hoppa av tåget och hoppa på igen och massa krångel. Sen satte vi oss med killen. Han var så trevlig och rolig. När vi närmar oss tågstation är klockan långt efter midnatt och vi inser att all lokaltrafik slutat gå och det är 5km till vår lägenhet. Den finaste människan som blivit vår nyfunna vän fixar gratis taxi åt oss (!!!). Alltså guld, bästa människan på jorden. Evigt tacksam." 
"Vi köpte frukost och satte oss vid den otroligt vackra sjön. Så mycket svanar som simmade alldeles vid våra fötter. Sen promenerade vi efter "kusten", går inte att beskriva känslan." 
"Vi stannade på ett ställe för att bada, det var så sjukt fint och 29°C. Och vattnet var så varmt, helt otroligt härligt att bada. Och att simma där i sjön omgiven av berg. Helt underbart." 
"Sen strosa vi runt i den fina stan och åt glass. Vi promenerade åt andra hållet runt sjön. Var en så stor fin park och vi stannade på typ en brygga och satte oss där. Där hoppa vi i och bada igen. Sen satt vi bara och njöt i solskenet med två nyfunna vänner, en britt och en mexikan. Var så mysigt att bara sitta där och prata. Sen närmade sig åskan och vi packade ihop."
"Hela kvällen har vi suttit på balkongen och myst. Helt sinnes mycket blixtar och otroligt vacker himmel. Bästa dagen på hela resan tror jag, Zürich är de finaste jag sett och upplevt i hela mitt liv. Och Matilda är bäst!!!"
16 juni, 20.47
"I skrivande stund sitter jag och Matilda på tågstationen i Zürich och ska spendera hela natten här. Vi tar det från början. Vi vakna utvilade imorse och åkte in till stan. Så promenerade vi den otroligt vackra gamla stan hela morgonen. Så otroligt fint med kullerstensgator och fina hus. Sen for vi till vårt badställe och myste. Simmade och solade i flera timmar. Här var livet för bra och tog fetaste vändningen. Så de bröt ihop i kaos." 
"Matilda upptäckte att hon fått ett mejl från vårt "hotell" att de plockat ihop våra saker då vi inte checkat ut i tid. Här började paniken skölja över mig. Vi tänkte att vi kanske bokat fel datum. Men det skulle visa sig vara värre än så, vi hade missat tåget till La Spezia. Där låg vi och solade och plaskade i havet när tåget lämnade stationen. Jag fick total panik, som tur lyckades Matilda behålla lugnet." 
"Vi fick tillbaka våra saker från hotellet, paniken la sig lite men jag höll på att drunkna i min oro. Då händer något av det sjukaste jag upplevt i hela mitt liv. Vi står och väntar på en spårvagn, när en lite risig man kommer fram till oss. Det första han säger är "God bless you", jag hamnar i total chock, och han säger igen "God bless you, where are you from?" Matilda lyckas svara att vi är från Sverige, varpå han då säger, det här är så sjukt, han säger "Gud välsigne er!" Vi träffade en ängel, Gud sände en ängel att stryka oss och påminna oss om att han alltid är med. Sedan så grät jag bara, jag bara grät och grät, var så lättad." 
17 juni, 10:37
"Oj slutade rätt mitt i igår. Iallafall allt löste sig med tåget, vi kunde boka ett nytt och jag sitter på det nu (spoiler alert!!!), vi överlevde natten. Det var tänkt att vi skulle spendera natten på tågstationen, vi hittade en lugn plats men det kändes ändå inte helt bra. Vår enda vän i Zürich, han som vi fann på tåget, visste vi att var bortrest till Baasel så vi hade inget annat val än att sova där, tänkte vi. Och så ringer han och säger att han är på tågstationen och att hans tåg just anlänt dit, och säger: "Möt mig vid taxisarna, ni ska inte sova här, you can crash at my place." Så glada mötte vi upp honom igen och tog spårvagnen till hans lägenhet."
"Konstigt nog var det en skön känsla att veta att man ska sova på en bäddsoffa hos en okänd man och hans två killkompisar istället för på golvet i en tågstation. Det var en otroligt trevlig och mysig kväll, vi satt på hans balkong och snackade. Kirco, en så otroligt fin och bra människa." 
"På morgonen plockade vi ihop våra grejer tysta som möss, skrev en lite lapp och lämnade lägenheten. Åh vad denna resa har gett mig mycket. Jag är så obeskrivligt tacksam för allt jag fått uppleva och se. Alla fina människor jag fått möta. <3"
Upp