Bättre sent än aldrig, Italien!!!🌸

Hehe ojdå, börjar vara ett tag sen jag var i Italien nu. Men bättre sent än aldrig som man säger, tågluffens sista stopp: Italien. Åh denna resa, åk å tågluffa nångång i ert liv om ni har möjlighet. En riktigt fin och otrolig upplevelse.
17 juni 2017, 21:54
"Okej, Italien var också helt magiskt att åka tåg i. Jag älskar hur de färgglada husen liksom växer på bergen. Vi kom lyckligt fram och bor i finaste mysigaste läggan i La Spezia."
"Idag har vi bara promenerat runt i staden. Den är liten och mysig, men blommar helt otroligt vackert. Strålande sol l och 32°C önnu vid 18-tiden. Vi satte oss ner och åt italiensk glass och bara myste."
19 juni 2018, 16:47
"I skrivande stund sitter vi på en tågstation i Florence. Det är 33°C utomhus och för varmt för att leva. Seriöst. Jag orkade inte skriva dagbok igår då jag var helt död på kvällen. Vi klev upp tidigt på morgonen och började vår 13 kilometers promenad till Manarola via Riomaggiore."
"Vi höll på att ge upp efter de första två kilometrarna. Det steg rakt upp och på vissa ställen var det trappor. Helt sjukt tungt. Efter några timmar så nådde vi Riomaggiore (bilderna ovan) och det var så fint. Vi promenerade ner igenom vinodlingar och branta stupa trappor. I Riomaggiore åt vi en så otroligt god, äkta italiensk pizza och pausade edter att ha promenerat i värmen i fyra timmar."
20:25
"Efter att vi ätit började vi promenera till Manarola, det var bara en kilometer men det tog oss lite över en timme. Vi fick äta upp våra ord om att vi ville ha "riktig hiking". Nä inte riktigt, det var otroligt härligt och fint, fast så sjukt tungt."
"Brant uppåt och inte ett moln på himlen. Det bokstavligen droppade svett från varje liten kroppsdel. Helt sjukt. Utsikte var helt otrolig så det var verkligen värt det. Sen gick det stupt neråt, vid ett tillfälle trodde jag att vi kommit till ett stup, en återvändsgränd. Det visade sig bara vara sjukt branta trappor."
"Sen anlände vi till Manarola och det var det finaste jag sett i hela mitt liv, kan inte ens förstå att jag har sett den staden. Helt otrolig. Och havet!!! Vi spenderade större delen av dagen på stekheta klippor i solen vid havet eller plaskande i saltvattnet. Så otroligt härlig och skön dag. 
"Imorse när vi vaknade så packade vi ihop och gick till tågstationen för att åka till Pisa. Tågresan dit blev lite jobbig då två italienare satte sig mittemot oss. Höll på att kräkas den ena glodde oss i ögonen och log, det var ändå ok tills han började flörta. Kände bara, kan han lugna sig."
"Väl i Pisa sprang vi till det lutande tornet och tog några traditionella, misslyckade turistbilder. Sen åt vi på Donken, och hoppade på nästa tåg till Florence. Där satt vi i över 2 timmar inne på den tågstation för att gömma oss ifrån den brutala värmen. Nu sitter vi på ett tåg igen, snart framme i Venedig. Sista stoppet. Spännande."
20 juni 2017, 19:46
"Äntligen börjar det bli svalare, sitter i skuggan ute på campingen. Både jag och Matilda är helt slut, denna värme gör vårt turistande tungt så vi har inte njutit så mycket av Venedig idag. Iallafall så är staden ändå riktigt fin, och jag åt en riktigt god lasagne idag. De var underbart!!"
21 juli 2017
"Denna dag strosade vi mest, tog tupplurer i parker och kollade byggnader. Vi båda är rätt slitna och har lite hemlängtan."
"Framme på flygplatsen drog vi ut våra sovsäckar och lade oss å myste. Sen somna jag. Sov faktiskt riktigt bra och tyckte mest det var mysigt att spendera en natt där."
22 juli 2017
"Vaknade på flygplatsen av alarmet, satte oss på flyget till Arlanda. Avnjöt en max-måltid, satte oss på flyget till Kallax. Hemma välkomnades jag av Melvin.<33
Upp